Rehabilitering

 • Rehabilitering
 • Rehabilitering
 • Rehabilitering

Rehabilitering

Standal Dyreklinikk har også en egen velutstyrt Spa og Rehabiliteringsavdeling. Vi tilbyr individuelt tilpasset hunderehabilitering med blant annet vanntredemølle, motstrømsbasseng, massasje, vibrasjonsgulv og laser. Vi mottar ulike typer pasienter. Alt fra hunder som er nyopererte, har muskel/skjelettplager eller er overvektige, til friske aktive hunder som ønsker kontrollert kondisjonstrening.

Rehabilitering for hund ledes av veterinær Anette Navestad Tåsåsen.


Klar for dagens treningsøkt i bassenget

Standal Dyreklinikk blir den første og eneste klinikken i Norge med tilbud om oppstalling over tid i tilknytning til hunderehabiliteringen. For de fleste hundeiere med nyopererte eller syke dyr er det både vanskelig, tidkrevende og ofte bekymringsfullt å skulle besørge riktig opptrening til faste tider. I tillegg kan en bosituasjon til et nyoperert dyr by å utfordringer, da for eksempel mange trapper og tung hund er lite forenlig med et nyoperert ben som i starten skal ha minimal belastning. Hos oss tilpasser vi boforholdene til hver enkelt pasient slik at den i tillegg til å gi trygghet også er funksjonell i henhold til den helsemessige situasjonen hunden er i.

Betydningen av hunderehabilitering og fysiobehandling etter operasjoner, skader og nevrologiske lidelser har vist seg og ha en stor betydning for enderesultatet. Fysioterapibehandling utgjør også en stor forskjell for eldre hunder med atrose (slitasjegikt) og andre aldersrelaterte plager når det kommer til smertelindring, redusert medisinbruk og økt livskvalitet, samt forlenget livsforløp.

Vi på Standal er veldig opptatt av kvalitetssikring av kompetanse for å sikre alle våre kunder riktig og god behandling. I takt med økende interesse rundt dette fagområdet ser man at det kommer flere aktører inn på markedet og dessverre kan det være vanskelig å for eiere å kvalitetssikre behandling og behandler. Ved en slik sertifisering vil eiere være trygge på at fagansvarlig har kunnskap og kompetanse som er kvalitetssikret fra høgskolenivå.

Vi kan ved vår rehabiliteringsavdeling blant annet tilby hydroterapi i form av vanntredemølle og svømmebasseng, ulike modaliteter til fysioterapi øvelser, massasje, laserbehandling med mere. Friske hunder vil også ha god nytte av behandling, i form av skadeforebygging, opptrening til konkurranse/jakt med mere. Flere av våre kunder ønsker også å benytte seg av tilbudet for å gi hundene en morsom og behagelig opplevelse.

Rehabavdelingen vil samarbeide med alle dyreklinikker i Norge. Man benytter i dag avansert kirurgi på en lang rekke områder også for hunder, og forskning viser at resultatet av en operasjon kan forbedres med inntil 50% med god rehabilitering. Rehabavdelingen vil også være åpen for alle som vil svømmetrene hunden sin sammen med instruktør i optimalt temperert vann. Vi har de siste årene hatt mange hunder som skal ned i vekt, skal i form til jakta eller brukshunder med behov for vedlikehold. Treningen er også perfekt for gamle og stive hunder.

Artikkel i lokalavisen Varingen – Hundeverdenens svar på Sunnaas

 

rehabilitering hund
Da er vi i gang!  

Fysioterapi er særlig gunstig ved: 

 • Etter operasjoner, skader og overdrevne anstrengelser
 • Ved leddproblemer (forkalkninger/artroser)
 • Hunder i arbeid
 • Ved sykdommer og spesielle plager

Trening basert på lek – her med apportering som innlagt øvelse 

Våre tjenester innen hunderehabilitering

 • Hydroterapi i basseng eller vanntredemølle
 • Cryo/termoterapi
 • Hundemassasje
 • Stretching
 • Styrke / balanseøvelser
 • Laser
 • Vitaeflor massasjegulv

Treningen legges opp individuelt – her med kontrollert svømmetrening for opptrening av mobilitet og styrke etter korsbåndoperasjon


Vanntredemølle  er en ideelt for opptrening etter operasjoner 


Vannmengde (motstand) og hastighet kan enkelt reguleres etter hundens størrelse for optimal trening


Avansert hunderehabilitering avdeling med hydroterapi (svømmetrening i  motstrømsbasseng), vanntredemølle, massasjegulv, laserbehandling og mye mer.        

Bestill time